Skip to main content

Ce fac in cazul unui Deces Neasteptat?

Momentul decesului unei persoane este, de cele mai multe ori, greu de anticipat. Iar in conditiile in care respectiva persoana nu prezinta probleme de sanatate si nici o varsta care sa justifice asa ceva, este practic imposibil. Cu toate acestea ne putem trezi in fata inevitabilului, fara sa fim pregatiti si fara sa stim cum sa reactionam. Ce trebuie sa fac in cazul in care sunt martor la o astfel de tragedie?

Deces in Locuri Publice

In cazul in care acest neplacut eveniment survine in locuri publice, anunta de urgenta Salvarea si Politia. Daca persoana era cunoscuta cu antecedente medicale cronice , medicul de pe salvare va elibera o negatie in baza careia se poate elibera certificatul constatator de catre medicul firmei specializate sau de catre medicul de familie. Daca persoana nu are istoric medical sau daca are pana in 65 de ani , va fi ridicata de catre personalul Institutului Mina Minovici, iar actul de constatare va fi eliberat de un medic din cadru acestuia.

Deces Neasteptat la Domiciliu – Persoana Bolnava

In cazul in care acest neplacut eveniment survine la domiciliu, iar persoana in cauza era cunoscuta cu boli cornice si detine acte medicale in acest sens, poti suna direct la o firma specializata pentru a putea demara procedura de constatare. Este cea mai rapida si mai comoda modalitate de a face acest lucru indiferent de ora! Exista si varianta de a anunta medicul de familie despre eveniment, dar acest lucru nu se poate face non stop, find nevoit sa te duci ulterior la cabinetul acestuia pentru eliberarea actului constatator.

Deces Neasteptat in Spital sau Azil

In cazul in care decesul survine la Spital/Centru de Ingrijiri sau Azil, personalul acestuia te va suna si te va informa asupr acestui fapt. In 90% dintre cazuri Certificatul de Constatare va fi eliberat de catre medicul institutiei, dar exista cazuri in care anumite centre sau azile sa nu aiba un medic, in acest caz Actul Constatator putandu-se elibera de catre o firma specializata.

× Cum te putem ajuta?