Skip to main content

Vestea pierderii unei persoane apropiate nu este niciodata una pe care sa o asteptam sau sa ne-o dorim, insa acest proces face parte din intregul ciclu al vietii. Mai mult decat atat, intregul proces de inmormantare presupune anumite costuri, cum ar fi de exemplu: sicriul, spalarea, imbalsamarea si toaletarea persoanei decedate, transportul acesteia, prosoape, lumanari, colati si multe altele. Totusi, chiar daca situatia ta financiara nu este una tocmai buna, poti sa organizezi persoanei pe care ai pierdut-o o inmormantare care sa-i ofere tot respectul cuvenit si sa o cinsteasca.

Cum poti sa organizezi o inmormantare decenta?

Pentru a te asigura ca intregul proces funerar decurge asa cum este firesc si se desfasoara in cele mai bune conditii, echipa noastra va ofera un pachet de servicii, ce poate fi achitat pe baza talonului de pensie, care, altfel spus, inseamna costuri zero. De asemenea, mai sunt si alte situatii in care se poate beneficia de un ajutor de deces, pe care le vom prezenta in ideile ulterioare.

Acest ajutor de deces este unul mai mult decat binevenit in situatia in care, de cele mai multe ori, moartea patrunde surprinzator in vietile oamenilor si ii poate prinde intr-o stare financiara nu tocmai favorabila.

 

Care este valoarea ajutorului de deces in 2017?

Incepand de acest an, persoanele indoliate au parte de un ajutor de deces mai mare fata de anii anteriori, valoarea ajungand la suma de 3.131 lei, fiind corespunzatoare cu nivelul salariului mediu brut pe economie.

Avand in vedere ca ajutorul de deces anterior era de 2.681 lei, acesta a cunoscut o crestere de 450 lei, ceea ce este mai mult decat binevenit si ofera o adevarata mana de ajutor familiei indoliate.

Cum poti beneficia de acest ajutor de deces?

Orice persoana care isi doreste sa aiba parte de acest ajutor trebuie sa prezinte o serie de documente, precum:

  • cererea tip;
  • certificatul de deces (original si copie);
  • actul de identitate al solicitantului (original si copie);
  • actele de stare civila ale solicitantului, din care sa rezulte gradul de rudenie cu decedatul, sau, dupa caz, actul care atesta calitatea de tutore (original si copie);
  • dovada ca solicitantul a suportat cheltuielile ocazionate de deces (original si copie);
  • actul medical emis sau vizat de catre medicul expert al asigurarilor sociale, prin care se atesta boala care l-a facut inapt, respectiv data la care aceasta s-a ivit, in cazul copilului inapt, in varsta de peste 18 ani (original);
  • adeverinta care sa certifice ca, la data decesului, membrul de familie, cu varsta cuprinsa intre 18 si 26 de ani, urma o forma de invatamant organizata potrivit legii (original).

Asadar, in astfel de clipe grele pentru familie si rude, ajutorul de deces poate lua o mare parte din presiunea care apasa pe umerii persoanelor apropiate, dornice sa organizeze o inmormanare cuviincioasa.

Va recomandam servicii funerare cu frigider.

Referinte: Ajutorul de inmormantare 2016

× Cum te putem ajuta?