Skip to main content

Visele rareori lipsesc atunci când dormim, iar acestea sunt influențate mai ales de emoțiile și sentimentele pe care le trăim în timpul unei zile. Așa se face că uneori putem visa persoane care au murit de curând. Aceste vise pot fi foarte tulburătoare, așa că te vei întreba: ce semnifică visele în care sunt prezente persoanele care au decedat? Despre asta vom discuta în rândurile următoare.

Vise cu persoane decedate: superstiții

De-a lungul timpului, au apărut numeroase superstiții legate de visul cu cei trecuți în neființă. Așa cum în cultura noastră se spune că există o lume a celor adormiți, este ușor de înțeles motivul pentru care circulă atât de multe mituri.

Cel mai adesea, atunci când oamenii visează persoane care au murit, părerile sunt destul de împărțite. Totuși, există câteva superstiții comune:

Ți se transmite un mesaj

Unele persoane cred că prezența persoanelor decedate în vise este justificată de dorința de a transmite un mesaj. Altfel spus, aceste vise sunt privite ca niște mesaje de dincolo. Totuși, poți trata aceste vise ca pe o oportunitate de a comunica cu persoanele pierdute sau pur și simplu pentru a mai petrece clipe cu ele.

Există mustrări de conștiință

Decesul se poate produce într-un moment complet neașteptat, așa că regretele vor exista neapărat. Persoanele apropiate pot avea mustrări de conștiință, sentimente de regret precum și o continuă frământare. Toate aceste sentimente îți vor influența visele fără doar și poate. Iar dacă ești de părere că nu ai fost suficient de apropiat cu o persoană care a decedat, este foarte probabil să o visezi. Astfel de vise sunt cauzate adesea de regrete, așa că este important să te împaci cu tine, deoarece nu poți schimba prea multe.

Dificultatea de a gestiona pierderea

Visele cu persoane care au murit mai apar și din cauza dificultății de a gestiona pierderea. Nu toate persoanele se pot împăca cu ideea că o persoană dragă a murit. Prin urmare, visul poate fi o ocazie bună de a-ți exprima sentimentele și mai ales de a trece mai ușor peste.

Totodată, nu trebuie să uităm că visele cu cei trecuți în neființă reprezintă un mod de a-ți reaminti de ei într-un cadru mai plăcut.

Ce să faci dacă ai visat o persoană care a murit?

Cel mai adesea, tradițiile și superstițiile ne spun că trebuie să oferim ceva de pomană atunci când avem astfel de vise. Altfel spus, tot ce trebuie să faci este să oferi ceva de mâncare unei persoane. Totuși, este important să ții cont de perioada în care te afli. În post, vei oferi doar produse de post, iar în afara sa nu există condiții de acest tip.

De asemenea, organizarea unui parastas poate fi, de asemenea, o soluție. Dacă ai nevoie de ajutor în acest sens, ne poți contacta. Oferim servicii funerare așa că te putem ajuta să organizezi parastasul pentru persoana trecută în neființă.

Acatistele, lumânările aprinse și alte gesturi asemănătoare se pot dovedi a fi și ele de folos. O vizită la locul în care persoana decedată a fost înmormântată este și ea recomandată. Poți duce flori și poți petrece timp în apropierea mormântului, gândindu-te la momentele plăcute dintre voi.

× Cum te putem ajuta?