Atunci când plănuiești o ceremonie de înmormântare, este foarte important să oferi atenție fiecărui detaliu în parte. Una dintre cele mai importante alegeri pe care trebuie să faci este selectarea florilor potrivite pentru a onora viața persoanei decedate.

Florile pot spune multe lucruri despre personalitate și gusturile persoanei decedate, oferind confort și consolare persoanelor care suferă după aceasta.

În acest articol îți vom oferi câteva sfaturi pentru alegerea florilor potrivite cu ajutorul cărora să onorezi viața celui decedat:

Alege florile preferate ale celui decedat

O primă opțiune pe care trebuie să o ai în vedere atunci când cauți flori pentru o ceremonie funerară este strâns legată de preferințele acestei persoane. Florile preferate ale persoanei decedate pot spune multe despre personalitatea și gusturile sale.

De exemplu, dacă persoana decedată îndrăgea trandafirii roșii, atunci ai putea alege o coroană din trandafiri roșii pentru a-i aduce un omagiu.

Alege flori care simbolizează iubirea și respectul

În general, florile care simbolizează aceste sentimente reprezintă cea mai potrivită alegere pentru a onora viața persoanei decedate.

Din acest punct de vedere, poți alege flori precum crinii albi, care simbolizează inocența și puritatea, trandafirii galbeni, care simbolizează prieteni și respectul, sau lalele roșii, care simbolizează dragostea.

Florile trebuie să respecte personalitatea persoanei decedate

Culorile florilor pot spune o mulțime de lucruri despre personalitatea persoanei decedate, ceea ce reprezintă un detaliu de care trebuie să ții cont. De exemplu, dacă persoana decedată a fost o persoană energică, ai putea să alegi culorile vii precum portocaliu, galben sau roșu.

În schimb, dacă persoana decedată era mai degrabă o persoană liniștită și retrasă, florile pe care le aduci la înmormântare ar trebui să aibă o nuanță mai blândă, precum roz sau alb.

De asemenea, o altă idee inspirată ar fi să alegi aranjamentele florale care reflectă stilul de viață al persoanei decedate. Sunt persoane care iubesc natura, cărora le vei oferi un aranjament floral cu mult verde, în care să incluzi flori de câmp sau de grădină.

Alege un aranjament floral personalizat

În loc să alegi un aranjament floral standard, așa cum fac marea majoritate a persoanelor, poți alege să oferi un aranjament personalizat, care să reflecte atât personalitatea cât și gusturile persoanei decedate.

De exemplu, ai putea include în aranjament flori din grădina acesteia sau flori care au o semnificație importantă pentru ea.

Acestea sunt, așadar, câteva reguli simple dar de ajutor pentru alegerea florilor potrivite atunci când dorești să onorezi viața unei persoane decedate. Nu uita că este important să alegi florile care pasionează iubirea și respectul, iar dacă acestea reușesc să reflecte personalitatea și gusturile persoanei decedate, cu atât mai bine. Ține cont de aceste reguli și suntem siguri că nu vei da greș.

Iar dacă ai nevoie de servicii funerare pentru înmormântarea de care ești responsabil, ne poți contacta. Îți vom oferi noi toate serviciile funerare de care ai nevoie, pentru a-ți putea ușura astfel munca și pentru a te scăpa de stresul cauzat de această grea pierdere.

 

Aveti o intrebare?
Va rugam sa luati la cunostinta politica noastra de protectie a datelor  inainte de conversatie
Call Now Button