Skip to main content

Ceremoniile de înmormântare sunt evenimente ceva mai diferite, deloc plăcute cu siguranță, prin prisma faptului că sunt marcate de tristețe și durere, sentimente cauzate de pierderea unei persoane dragi. Sunt diferite deoarece vin la pachet cu o serie de reguli și cerințe care s-au păstrat de-a lungul anilor, așa că este de la sine înțeles faptul că și vestimentația celor care participă la o astfel de ceremonie trebuie să respecte anumite cerințe.

De aceea, în acest articol ne-am propus să vorbim despre cum să te îmbraci atunci când participi la o ceremonie de înmormântare. Sperăm astfel ca sfaturile din următoarele rânduri să fie de folos persoanelor care nu știu cum ar trebui să se îmbrace la un astfel de eveniment.

Ei bine, la o ceremonie de înmormântare trebuie să adopți o ținută cât mai strictă și mai modestă, de regulă de culoare închisă. Machiajul nu este recomandat și nici coafurile care ies în evidență. Poți opta așadar pentru o rochie neagră cu mâneci lungi, pentru o fustă lungă și o bluză în aceeași nuanță închisă, iar bărbaților li se recomandă costumul negru obișnuit.

În cazul bărbaților cravata trebuie să fie la rândul său cât mai simplă și mai modestă, într-o nuanță cât mai puțin țipătoare. Încălțămintea recomandată trebuie, de asemenea, să aibă o nuanță neagră, iar pantofii reprezintă cea mai bună alegere. Cămașa poate fi albă, dar și albastră dacă preferi această culoare.

Chiar și copiii trebuie să respecte cât mai mult aceste reguli de ținută, chiar dacă ei poate că nu înțeleg în totalitate importanța unui astfel de eveniment. Se preferă culorile închise, de cele mai multe ori cea mai populară alegere fiind clasicul negru, astfel încât toată atenția să fie îndreptată către conducerea persoanei decedate pe ultimul drum.

Atunci când în cazul copiilor nu există prea multe articole vestimentare negre în garderobă, este important ca nuanțele alese să fie cât mai puțin strălucitoare și țipătoare, ci mai degrabă sunt recomandate culorile modeste.

Acestea fiind prezentate, sperăm că sfaturile noastre ți-au fost de ajutor pentru a-ți face o idee în legătură cu ținuta pe care ar trebui să o alegi atunci când participi la o ceremonie de înmormântare.

× Cum te putem ajuta?