Skip to main content

Nimic nu este mai dificil de gestionat decât momentul în care pierzi o persoană apropiată. Sunt momente grele prin care cu toții trecem la un moment dat, indiferent că suntem pregătiți sau nu.

O astfel de situație ne poate lua complet prin surprindere, motiv pentru care în acest articol ne propunem să prezentăm primii pași pe care trebuie să îi urmezi în cazul decesului unei persoane apropiate.

Treci printr-o astfel de situație dificilă și nu știi ce trebuie să faci? Sperăm că sfaturile noastre îți vor fi de ajutor:

În cazul în care decesul are loc la domiciliu

Dacă decesul are loc la domiciliu, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să iei legătura cu medicul de familie, pentru a-l anunța de evenimentul trist. Acest lucru trebuie realizat în vederea constatării de deces.

Vor fi și situații în care medicul de familie nu poate fi contactat. Nu ar trebui să îți faci griji din acest punct de vedere. Contactează o firmă de servicii funerare, Funerare Alexandru fiind o alegere foarte bună din acest punct de vedere, deoarece marea majoritate a firmelor colaborează cu doctori care pot realiza constatarea decesului.

În cazul în care decesul este cauzat de un accident, atunci primul lucru pe care va trebui să îl faci va fi să suni la numărul de urgență 112, pentru a anunța poliția și ambulanța.

Trupul persoanei decedate poate fi ridicat de la domiciliu doar în condițiile în care constatarea decesului a avut loc.

Dacă alegi să colaborezi cu o firmă de servicii funerare, așa cum îți recomandăm, corpul persoanei decedate va fi preluat în vederea pregătirilor, printre care sunt incluse serviciul de îmbălsămare sau îmbrăcarea persoanei decedate. Acest lucru se va face într-un spațiu special amenajat, la sediul firmei de servicii funerare.

În cazul în care decesul se produce la spital

Sunt multe cazurile în care, în urma unor accidente sau a unor probleme de sănătate. decesul se produce la spital.

În astfel de situații, certificatul de constatare a decesului va fi realizat de către medicii din spital.

Anumite spitale pot oferi și servicii de autopsie și îmbălsămare, caz în care pregătirea persoanei decedate se va face la spital.

În cazul în care spitalul la care s-a produs decesul nu oferă astfel de servicii, poți contacta o firmă de servicii funerare. Noi îți stăm la dispoziție dacă ai nevoie de servicii funerare în București sau în împrejurimi. Asigurăm transportul persoanei decedate la unitatea noastră precum și la domiciliu, atunci când corpul neînsuflețit este pregătit pentru înmormântare,

Indiferent de locul sau de condițiile în care se produce decesul, colaborarea cu o firmă de servicii funerare este unul dintre primele lucruri pe care trebui să îl ai în vedere. Asta deoarece te poate ajuta mult în vederea organizării ceremoniei de înmormântare.

Acestea sunt, așadar, câteva dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci imediat după decesul unei persoane apropiate. Noi îți stăm la dispoziție non-stop, așa că ne poți contacta oricând ai nevoie de serviciile funerare pe care le oferim.

× Cum te putem ajuta?