Skip to main content

Coliva reprezintă unul dintre elementele care nu lipsesc de la o ceremonie de înmormântare sau de pomenire, iar aceasta semnifică credința în înviere. Ba chiar ingredientele folosite pentru prepararea colivei fac trimitere la un moment din Biblie în care Iisus a folosit exemplul bobului de grâu pentru a ilustra Învierea Sa din morți.

De asemenea, coliva mai este privită adesea și ca pe o ofrandă. Aceasta este sfințită la Biserică pentru a cinsti un sfânt sărbătorit în ziua respectivă sau chiar pentru cei plecați dintre noi. Practic, coliva este un element de nelipsit la o pomenire. Pentru pomenirea morților, coliva se duce la biserică împreună cu o sticlă de vin, fiind astfel sfințite.

Se mai crede despre colivă și faptul că ar simboliza însăși Biserică sau chiar credința. Prin urmare, în timpul cântării Veșnicii Pomeniri, coliva este ținută în mână și legănată. Cei care nu au acces direct la colivă îi vor atinge pe cei din fața lor, creându-se astfel un lanț care unește oamenii prin credință, aceasta fiind poate cea mai ilustrativă imagine care ne arată importanța colivei.

Prin urmare, indiferent care sunt ingredientele folosite pentru prepararea colivei (fiind însă recomandată rețeta clasică), coliva reprezintă nemurirea sufletelor oamenilor care pleacă de pe acest pământ. Îndulcirea colivei cu ajutorul unor ingrediente printre care se află și zahărul nu are doar rolul de a-i oferi un gust mai plăcut, ci totodată ne arată că există viață după moarte și poate fi chiar dulce și frumoasă la fel ca pe pământ.

În pachetele alimentare pe care noi le punem la dispoziția clienților noștri se regăsește și coliva așa că dacă vei apela la serviciile noastre vei scăpa de grija preparării colivei, ceea ce nu este întocmai mereu simplu de realizat. Contactează-ne pentru a te ajuta să alegi pachetul funerar de care ai nevoie pentru organizarea unei ceremonii complete.

× Cum te putem ajuta?