Ajutorul de înmormântare în 2024 va fi mai mare! Guvernul a stabilit deja suma pe care statul o va oferi celor în grea încercare sub forma unui ajutor de înmormântare. Pentru că știm că ajutorul de înmormântare este de mare ajutor pentru cei care pierd o persoană apropiată, am decis ca în acest articol să abordăm un subiect important: valoarea ajutorului de înmormântare în 2024!

La fel precum în ultimii ani, ajutorul de înmormântare va crește odată cu venirea unui nou an. Mai precis, în 2024 ajutorul de înmormântare va fi de 7.567 de lei în cazul persoanelor asigurate sau pensionare. În 2023 ajutorul de înmormântare a fost de 6.789, așa că există o creștere destul de mare. În cazul în care persoana decedată este membru de familie al asiguratului sau pensionarului, ajutorul de deces va fi de 3.784 de lei.

Cine poate obține ajutorul de înmormântare?

Acum că ai aflat cât însumează ajutorul de înmormântare în 2024, probabil că îți dorești să obții mai multe informații pe acest subiect. Prin urmare, trebuie să începem cu un subiect important: cine poate primi ajutorul de înmormântare?

Ei bine, iată care sunt persoanele pentru care se oferă ajutor de înmormântare, în caz de deces:

  • Persoane asigurate;
  • Persoane pensionare;
  • Persoane aflate în concediu pentru creșterea copilului până la vârsta de 2 ani, sau 7 ani în cazul în care copilul este cu handicap. În acest caz, este necesar ca înainte ca raportul de muncă să fie suspendat, persoana respectivă să fi avut asigurarea obligatorie;
  • Membru din familia unei persoane asigurate sau pensionare.

De asemenea, nu orice persoană poate solicita ajutor de înmormântare. Iată care sunt persoanele care pot obține ajutor de deces în 2024:

  • soțul/soția persoanei decedate;
  • copilul persoanei decedate;
  • părinții;
  • tutorele;
  • curatorul;
  • persoana care atestă suportarea cheltuielilor pentru organizarea înmormântării.

În cazul în care îți dorești să beneficiezi de servicii funerare pe baza ajutorului de înmormântare, află că am pregătit pentru tine pachete funerare ce pot fi decontate exclusiv cu ajutorul de înmormântare. Dacă valoarea pachetului funerar ales este mai mică, vei primi diferența de bani.

Mai mult decât atât, îți putem oferi asistență și în ceea ce privește obținerea ajutorului de înmormântare. Prin urmare, nu ezita să ne soliciți ajutorul la nevoie. Cu siguranță îți va fi mai ușor să depășești impasul dificil pe care îl întâmpini iar întreaga situație va fi gestionată mai ușor.

Acesta a fost, așadar, articolul nostru despre obținerea ajutorului de înmormântare în 2024! Sperăm că informațiile prezentate în rândurile de mai sus îți vor fi de ajutor.

 

Aveti o intrebare?
Va rugam sa luati la cunostinta politica noastra de protectie a datelor  inainte de conversatie
Call Now Button