De multe ori moartea ne poate lua prin surprindere, iar astfel pierderea unei persoane apropiate intervine atunci când ne așteptăm cel mai puțin. Prin urmare, organizarea unei ceremonii de înmormântare devine în acest context o sarcină pe cât de emoționantă pe atât de stresantă. Este important să iei deciziile potrivite, însă cu toate acestea, de multe ori ajungem să alegem între a ne ocupa personal de organizarea acestui eveniment sau de a lăsa totul în sarcina unei agenții funerare.

Dacă și tu vrei să afli care este alegerea mai inspirată din acest punct de vedere, atunci trebuie să continui lectura articolului nostru. În rândurile următoare ne propunem să aflăm care este alegerea mai avantajoasă: pe cont propriu sau cu ajutorul unei agenții funerare.

Organizarea pe cont propriu

În cazul în care ai un buget foarte restrâns pentru organizarea ceremoniei de înmormântare, cel mai probabil că iei în calcul organizarea ceremoniei pe cont propriu.

Ei bine, poate că este o opțiune mai economică, deoarece vei putea alege furnizorii și serviciile în funcție de bugetul de care dispui. Cu toate acestea, nu îți va fi prea ușor să te ocupi de fiecare detaliu în parte, dată fiind mai ales intensitatea sentimentelor pe care le vei trăi în aceste clipe.

Gândește-te doar că va trebui să te ocupi de toate aspectele organizării, de la rezervarea locației pentru slujbă și înmormântare la gestionarea transportului, a documentelor legale și a florilor. Acest lucru necesită multă muncă și coordonare, așa că trebuie să te asiguri că poți face asta.

Un alt avantaj ar putea fi posibilitatea de a personaliza în cele mai mici detalii ceremonia de înmormântare, în funcție de dorințele persoanei decedate și ale familiei.

De asemenea, în cazul în care beneficiezi de sprijinul familiei și al prietenilor, atunci sarcinile pot fi împărțite astfel încât totul să fie mai ușor de gestionat.

Organizarea ceremoniei cu ajutorul unei agenții funerare

În opinia noastră, este clar o alegere mai potrivită să soliciți ajutorul pe care o firmă funerară îl poate oferi. Asta deoarece în acest fel vei beneficia de experiența sa în ceea ce privește organizarea și gestionarea serviciilor funerare. Prin urmare, asta înseamnă că vei avea parte de ghidare și suport pentru ca procesul să fie mai ușor pentru tine.

Un avantaj important pe care această alegere ți-l garantează este reducerea stresului. Agenția funerară poate prelua o mare parte dintre sarcinile legate de organizare, iar astfel te vei putea concentra pe procesul de doliu și totodată pe prezența la ceremonie.

Mai mult decât atât, această alegere îți garantează servicii complete, de la pregătirea decedatului la aranjamente florale și altele. Detaliile tehnice vor putea fi și ele rezolvate mai ușor, ceea ce ar putea fi un argument în plus pentru a alege astfel.

Există, așadar, o mulțime de puncte de vedere pe care trebuie să le analizezi înainte de a face o alegere anume. Cu toate acestea, să colaborezi cu o agenție funerară poate fi de departe cea mai inspirată alegere. Iar de acest lucru te vei convinge și tu dacă vei alege astfel.

Aveti o intrebare?
Va rugam sa luati la cunostinta politica noastra de protectie a datelor  inainte de conversatie
Call Now Button