Chiar dacă poate părea puțin atipic, florile au făcut parte din totdeauna din pachetele de servicii funerare, fiind mereu prezente la ceremoniile de înmormântare. Au o semnificație puternică și totodată rolul de a arăta regretul, atașamentul și susținerea față de persoanele îndurerate. Există multe opțiuni de flori pentru înmormântare, însă trebui să te asiguri că vei face alegerea corectă.

Florile naturale – o opțiune potrivită pentru ceremonia de înmormântare

Atunci când achiziționezi aranjamentele florale pentru o înmormântare, trebuie să știi că ai la dispoziție două mari opțiuni. Este vorba despre florile naturale și cele artificiale. Noi vom recomanda mereu florile naturale, însă cu toate acestea sunt destul de multe persoane care le preferă pe cele artificiale mai ales datorită prețului lor mic.

De asemenea, trebuie să ai în vedere tipul florilor pe care alegi să le oferi, rezistența lor, mai ales dacă le oferi la scurt timp duă deces, dar și culoarea lor.

Se obișnuiește ca la o înmormântare să se ofere florile preferate ale persoanei decedate, sau cel puțin flori de o culoare îndrăgită de persoana respectivă.

Atunci când optezi pentru achiziția de flori naturale, trebuie să te asiguri că acestea sunt măcar câtuși de puțin proaspete, astfel încât să prezinte o rezistență cât mai bună și să nu se ofilească prea ușor. De asemenea, se recomandă depozitarea lor într-un spațiu răcoros, într-o vază cu apă proaspătă.

Locul în care vor fi așezate florile reprezintă un alt detaliu care nu trebuie să îți scape din vedere. Florile pot fi așezate pe mormânt, în cadou sau în casa persoanei decedate. Garoafele și crizantemele reprezintă cele mai populare tipuri de flori la o astfel de ceremonie, iar asta mai ales datorită rezistenței lor.

Ce simbolizează florile la o înmormântare

Se vorbește despre multe simboluri ale florilor prezente la ceremonia de înmormântare, iar cele mai multe dintre ele sunt legate de culoarea lor. Culoarea roșie reprezintă dragostea, în timp ce albul vorbește despre puritate, iar galbenul despre prietenie.

Garoafele arată afecțiunea, în timp ce crizantemele sunt renumite pentru faptul că simbolizează sinceritatea.

De asemenea, religia ne spune că florile de la înmormântare simbolizează frumusețea din Rai.

Ce aranjamente florale poți achiziționa pentru o înmormântare

Aranjamentele florale populare la o înmormântare sunt jerbele funerare, coroanele funerare precum și buchetele funerare. Te putem ajuta cu toate acestea dacă ne vei contacta. Mai poți opta, de asemenea, pentru achiziția unor buchete funerare pentru sicrie sau chiar pentru unele buchete funerare clasice.

De asemenea, aranjamentele florale pot veni însoțite cu anumite mesaje de condoleanțe.

Funerare Alexandru îți oferă toate serviciile funerare de care ai nevoie, cu promptitudine și profesionalism!

 

Aveti o intrebare?
Va rugam sa luati la cunostinta politica noastra de protectie a datelor  inainte de conversatie
Call Now Button