Skip to main content

Alegerea sicriului este, fără dar sau poate, unul dintre cei mai importanți pași din procesul de organizare a unei ceremonii de înmormântare. Prin urmare, această alegere poate stârni destul de multe bătăi de cap, motiv pentru care ne-am decis să venim cu un mic ghid în acest sens.

În oferta noastră vei găsi mai multe tipuri de sicrie, iar numărul mare de opțiuni te poate copleși la un moment dat. Ei bine, iată care sunt aspectele pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când alegi sicriul pentru o ceremonie de înmormântare:

Ce este și ce reprezintă, de fapt, sicriul?

Conform tradiției, sicriul reprezintă poate cel mai important element din cadrul unui ritual de înmormântare. Prin urmare, acesta prezintă o importanță superioară încă din cele mai vechi timpuri, fiind considerat casa persoanei decedate.

Sicriul mai poate fi întâlnit și cu denumiri precum coșciug, raclă sau copârsău. În mod concret, acesta este cutia funerară în care persoana defunctă este așezată. Sicriul va fi îngropat sau ars, în funcție de preferințe, împreună cu persoana decedată.

Cum se alege sicriul pentru înmormântare

Cel mai adesea sicriul se alege în funcție de materialul din care a fost realizat. Lemnul reprezintă materialul folosit în mod frecvent pentru realizarea sicrielor, doar că și acesta poate fi de mai multe tipuri. Esența lemnului reprezintă deci un detaliu care ar trebui să te preocupe.

Bradul, stejarul, fagul, nucul, teiul sau plopul reprezintă cele mai populare opțiuni pentru fabricarea sicrielor. Totuși, sunt și persoane care optează pentru materiale ceva mai speciale, așa cum este metalul. Există și sicrie din metal care pot garanta o mai bună închidere, ceea ce reprezintă un avantaj deoarece corpul persoanei decedate este mai bine protejat.

Apoi, modelul sicriului reprezintă la rândul său un alt detaliu pe care ar trebui să îl în vedere. Cele mai multe dintre sicrie au formă dreptunghiulară, însă vei găsi desigur și modele ceva mai speciale, precum sunt cele hexagonale sau chiar cele octogonale. Alegerea îți aparține în totalitate iar dacă persoana decedată și-a manifestat preferințele înainte de deces, atunci ar trebui să le respecți pe acestea.

Să nu uiți de culoarea sicriului! Este un detaliu care ține, desigur, de preferințe cel mai adesea, iar în mod obișnuit sunt preferate nuanțele închise. Totuși, sunt și ceremonii de înmormântare unde putem întâlni sicrie albe. Acestea sunt folosite în general pentru persoanele necăsătorite sau în cazul copiilor.

Acestea reprezintă, așadar, cele mai importante criterii pe care le poți folosi atunci când ești în căutarea unui scriu. Ai mai putea avea în vedere și accesoriile cu care sicriul vine la pachet, însă acesta reprezintă desigur un detaliu mai puțin important decât cele de mai sus.

Îți recomandăm să vezi oferta de sicrie pe care Funerare Alexandru ți-a pregătit-o. Vei găsi doar modelele calitative la prețuri accesibile, așa că este foarte probabil să optezi pentru un sicriu din oferta noastră. De asemenea, sperăm că sfaturile noastre îți vor fi de ajutor pentru o alegere cât mai corectă.

× Cum te putem ajuta?