Ceremonia de înmormântare este un eveniment de o complexitate deosebită. Numeroase tradiții religioase trebuie respectate cu strictețe, iar familia îndurerată trebuie să se ocupe numaidecât de o mulțime de aspecte organizatorice. Printre acestea se regăsește și alegerea monumentului funerar, temă pe care ne-am propus să o abordăm în acest articol.

Monumentul funerar va fi amplasat definitiv la locul de veci al persoanei decedate, având deci o foarte mare însemnătate. Drept urmare, atunci când alegi un monument funerar, ar trebui să te asiguri că acesta este reprezentativ, să inspire credințele persoanei decedate și totodată chiar să transmită un ultim mesaj.

Nu este o decizie ușoară, însă dacă vei ține cont de următoarele recomandări, vei reuși să alegi inspirat monumentul funerar pentru persoana dragă pe care ai pierdut-o:

În funcție de material

În România, crucile reprezintă cel mai comun tip de monument funerar. Cu toate acestea, varietatea devine tot mai bogată, iar formele sunt diferite, la fel și gravajul sau simbolurile prezente pe acestea.

În ceea ce privește materialul folosit pentru confecționarea monumentelor funerare, avem de regulă două opțiuni populare:

  • monumente funerare din granit: granitul reprezintă o opțiune foarte populară pe piața de monumente funerare. Este un material format din cuarț și alte minerale, încântând în mod special cu rezistența sa foarte ridicată. Drept urmare, dacă îți dorești ca monumentul funerar ales să reziste cât mai mult timp, atunci ar trebui să ai în vedere modelele din granit. În plus, sunt disponibile într-o gamă variată de culori, pot fi ușor curățate, însă prezintă și un dezavantaj: prețul mai mare decât al altor materiale;
  • monumente funerare din marmură: marmura este formată din calcar și reprezintă o alegere populară în ceea ce privește monumentele funerare, fiind disponibilă într-o gamă variată de culori. Chiar dacă marmura nu este la fel de rezistentă precum granitul, aceasta încântă cu prețul său accesibil, iar de aceea sunt atât de multe monumente funerare din marmură în cimitirele din România.

Ce buget să aloci pentru achiziționarea monumentului funerar

Să vorbim puțin despre bani, deoarece aceștia pot influența mult alegerea unui monument funerar. Ei bine, dacă nu ai stabilit un buget pentru această achiziție, atunci ar trebui să o faci.

Materialul va stabili în cea mai mare măsură prețul monumentului funerar, apoi designul are și el o influență importantă. În final, dimensiunile reprezintă criteriul decisiv ce va determina prețul monumentului funerar. Stabilește un buget, iar mai apoi îți va fi mai ușor să te decizi asupra unor aspecte, în funcție de suma de bani pe care ți-ai propus să o oferi monumentului funerar.

Când se instalează monumentul funerar?

De regulă, monumentul funerar va fi instalat la locul de veci abia după un an de la deces, fiind deci un mod de a cinsti amintirea persoanei decedate. Iar dacă ai nevoie de o mână de sprijin pentru o alegere făcută corect, ne poți contacta. Împreună vom face alegerea potrivită.

Aveti o intrebare?
Va rugam sa luati la cunostinta politica noastra de protectie a datelor  inainte de conversatie
Call Now Button