Nimic nu este mai dificil decât să treci prin situația pierderii unei persoane apropiate. Atunci însă când decesul se petrece în afara țării, departe de familie, atunci situația devine și mai delicată. Iar asta deoarece este necesară repatrierea persoanei decedate, subiect pe care ne-am propus să îl abordăm în acest articol.

Dat fiind numărul mare de români care lucrează peste granițe, tot mai des este necesară repatrierea persoanelor care au murit în țări străine. Transportul funerar al persoanelor decedate din străinătate în România este foarte costisitor, motiv pentru care nu de puține ori se fac strângeri de donații pentru ca familia îndurerată să își poată petrece persoana pierdută pe ultimul drum.

Cum are loc repatrierea decedaților

Fiecare țară are propria politică în privința repatrierilor persoanelor decedate. De asemenea, există un regulament internațional ce face referire la astfel de situații.

Înainte de toate, decesul trebuie anunțat la autoritățile competente din țara unde a avut decesul loc. Acestea vor elibera documentele necesare, iar mai apoi trebuie consultată Ambasada României sau Consulatul. Aceștia vor elibera un pașaport mortuar necesar pentru ca persoana decedată să poată trece granița. În general, se obișnuiește ca autoritățile române din străinătate să țină legătura și chiar să colaboreze cu mai multe firme de servicii funerare din România, întocmai pentru a putea facilita cât mai mult întregul proces.

Pentru transportul persoanelor decedate se pot folosi doar mașini omologate ce dispun de o autorizare în acest sens. Așa se face că familia nu poate aduce personal corpul persoanei decedate. Asta deoarece se dorește protejarea atât a părților implicate cât mai ales integritatea persoanei care a decedat.

Important de precizat este faptul că familia nu va trebui să călătorească în țara de unde trebuie adus persoana decedată. În general, firmele de pompe funebre se ocupă de totul. La fel de important este și faptul că familiile persoanelor decedate pot opta oricând pentru serviciile de asistență consulară atunci când trec prin astfel de evenimente nefericite.

Cât timp este necesar pentru repatrierea unei persoane decedate

Oricât de mult și-ar dori membrii familiei să își aducă persoana pierdută acasă, trebuie să fim sinceri și să spunem că această procedură necesită timp. Prin urmare, nu se poate întâmpla totul peste noapte, deoarece există multe proceduri de urmat și totodată multă birocrație. De asemenea, transportul în sine poate dura câteva zile, în funcție de țara în care se află persoana decedată.

În cazul în care există posibilitatea de a transporta persoana decedată cu avionul, Funerare Alexandru oferă serviciul de preluare decedați de la aeroport astfel încât pentru a facilita cât mai mult organizarea ceremoniei de înmormântare. De asemenea, dacă ai nevoie de servicii funerare, află că ne poți contacta non-stop. Stăm mereu la dispoziția ta pentru a-ți oferi toate serviciile de care ai nevoie, de la priveghi la praznicul organizat pentru ceremonia de înmormântare.

Oferim servicii funerare complete iar atât timp cât locuiești în București sau în împrejurimi și îți dorești să ai parte de sprijinul unei firme care să trateze colaborarea cu profesionalism și  seriozitate, ne poți suna oricând.

Aveti o intrebare?
Va rugam sa luati la cunostinta politica noastra de protectie a datelor  inainte de conversatie
Call Now Button