Skip to main content

Vestea decesului unei persoane apropiate nu este deloc plăcută, iar în astfel de momente ne vedem nevoiți să ajutăm persoanele îndurerate să treacă mai ușor peste această grea încercare. Prin urmare, prezența noastră la eveniment este mai mult decât necesară, iar când mergem la o înmormântare nu o putem face cu mâna goală.

La fel precum în cazul evenimentelor mai fericite, și la o înmormântare se oferă flori. Doar că există anumite tradiții referitoare la florile pe care le oferim atunci când mergem la o înmormântare.

Este important să acorzi atenție numărului florilor din buchet, felul lor, modul în care sunt aranjate precum și mesajului care le însoțește.

În ceea ce privește numărului de flori care se oferă la o înmormântare, este deja bine cunoscut faptul că acesta ar trebui să fie par.

Echipa de la Funerare Alexandru ți-a pregătit acest articol în care te îndrumăm și îți oferim sfaturi practice pentru alegerea buchetelor de flori, a coroanelor și a jerbelor necesare pentru ceremonia de înmormântare.

Ce reprezintă florile pe care le oferi la o înmormântare?

Florile pe care le oferi la o înmormântare au o semnificație foarte importantă. Acestea semnifică atașamentul precum și prețuirea ta pentru persoana care a părăsit această lume. Prin urmare nu poți folosi orice flori, dat fiind mai ales tragicul eveniment.

Ai grijă ca florile achiziționate să nu fie ofilite, să aibă un miros cât mai atrăgător dar totuși nu țipător, pentru a nu ieși prea mult în evidență.

Există și persoane care oferă flori artificiale, însă noi preferăm să insistăm asupra ideii de a oferi flori naturale, deoarece reprezintă un semn de respect și totodată reușesc să transmită mult mai ușor mesajul dorit.

Nu există numaidecât un tip de flori recomandate pentru a fi oferite la o înmormântare. Totuși, te poți consulta cu firma de servicii funerare pentru a primi o recomandare cât mai practică în acest sens.

Cele mai populare flori ce pot fi oferite la o înmormântare sunt garoafele dar la fel de bine pot fi oferiți și crinii, gladiolele, crizantemele sau chiar trandafirii.

Iar dacă ai nevoie de accesorii funerare, atunci ne poți contacta oricând și vei beneficia de tot suportul nostru pentru a putea face o alegere cât mai inspirată.

× Cum te putem ajuta?