Noi, ortodocsii suntem mai putin familiarizati cu ceea ce presupune un proces de incinerare, fapt pentru care de multe ori nu recurgem la aceasta metoda, tocmai din lipsta de informare. incinerareCu toate acestea, persoanele care au inteles cat de avantajoasa este aceasta actiune, nu ezita sa ne solicite serviciile prin care parcurgem toti pasii necesari unei inei incinerari ca la carte.

Moartea este un adevar crud pe care nu il putem evita. Atunci cand o persoana apropiata noua paseste gratios in lumea cealalta, cu greu reusim sa ne linistim, sa ne adunam gandurile si sa ne obisnuim cu faptul ca este o actiune total fireasca. Situatia mai dificila apare in momentul in care familia se va decide cu privire la tipul de inmormantare pe care si-l doreste pentru cei neinsufletit: incinerare sau ingropare.

Obisnuim de cele mai multe ori sa ingropam trupul lipsit de viata, insa, se pare ca multe alte culturi si religii din lume apeleaza la procesul de incinerare. Oricat ar parea de sinistru pentru unele persoane, pentru altele reprezinta calea cea mai eficienta si mai sigura prin care cel drag ajunge printre alesii lui Dumnezeu.

                Procesul incinerarii implica si o slujba religioasa?

                Multe persoane inca nu sunt la curent cu faptul ca acest proces nu influenteaza sub nicio forma drumul pe care sufletul celui decedat il are de parcurs. De fapt, in functie de lucrurile bune si rele pe care le-a facut pe acest pamant magic, va fi judecat si va ajunge in locul in care merita. De altfel, chiar daca este incinerat sau ingropat, nu va influenta deloc decizia lui Dumnezeu de a-l trimite acolo unde ii este locul.

Inainte ca trupul sa fie incinerat, acesta va beneficia de toate slujbele credincioase care sa ii faca drumul catre Cer cat mai usor de parcurs. Astfel, dupa ce acest procedeu este realizat in prezenta unui preot, corpul poate fi incinerat.

                Care este procedeul de incinerare?

            crematoriu    De procedeul de incinerare se ocupa in totalitate firma pentru care ati optat. De altfel, chiar si noi facem asta, ori de cat ori ne sunt solicitate serviciile. In ce consta asta? Ei bine, dupa ce familia s-a asigurat ca trupul neinsufletit a avut parte de o slujba religioasa ca atare, echipa noastra de profesionisti va amplasa corpul intr-un cosciug de incineratie din lemn, ori intr-o cutie din carton special conceputa pentru asta.

Un aspect esential pe care orice companie de servicii funebre trebuie sa il cunoasca, este daca in corpul celui decedat se afla proteze, stimulatoare cardiace sau alte dispozitive radioactive si mecanice. Este important ca acestea sa nu existe in interiorul trupului, tocmai pentru ca in procesul de incinerare ar putea exploda, astfel afectand si camera in care va avea loc intreaga actiune. Asadar, pentru ca serviciul sa fie realizat ca atare si multumitor de ambele parti, este important ca atat clientul, cat si firma sa mentina o relatie de comuncare foarte eficienta.

Dupa ce au fost lamurite aceste aspecte, nu mai ramane decat ca sicriul sa fie plasat in camera de incinerare, bineinteles, dupa ce s-au eliminat in totalitate obiectele metalice din sau de la suprafata trupului. Temperatura la care se poate ajunge este de peste 1000 de grade Celsius. In plus, procesul de ardere este de cele mai multe ori alimentat doar din propan sau gaze naturale.

Cat timp va fi supus trupul la aceste temperaturi extraordinar de ridicate? In medie sunt necesare aproximativ 2 ore pentru ca trupul sa ajunga in stadiul framnetelor de oase, astfel ca tesuturile moi sunt evaporate, iar gazele ce s-au produs, devin evaporate printr-un sistem special de ventilatie. Astfel, in doar cateva ore, fragmentele osoase sunt gata sa fie depozitate intr-un proces se poarta numele de cremulator. Acesta are rolul de a pulveriza ramasitele oaselor intr-o pudra foarte fina, precum cenusa.

In acest moment, substanta este pregatita de a fi oferita familiei indoliate pe care o poate adaposti ulterior intr-un recipient ce poate fi asezat intr-o zona draga si personala. Acest procedeu le permite celor dragi sa il aiba pe cel iubit cat mai aproape de ei. De altfel, printre dorintele celor ramasi se mai numara si imprastierea cenusei in mare sau intr-o alta zona larg deschisa pe care cei trecuti in nefiinta ar fi adorat-o. Astfel, trupul este linistit si liber sa strabata plaiurile de pe acest pamant, chiar daca sufletul se afla intr-un loc diferit si necunoscut pentru noi, cei ramasi.

Cu toate acestea, multe persoane aleg sa apeleze la serviciile de incinerare, tocmai pentru ca tarifele sunt mult mai mici decat cele ce se investesc in clasicele inmormantari pe care cu totii le stim. Asadar, ramane la latitudinea fiecaruia de a alege ce e mai potrivit pentru cel drag, dar si pentru bugetul familiei indoliate.

Aveti o intrebare?
Va rugam sa luati la cunostinta politica noastra de protectie a datelor  inainte de conversatie
Call Now Button