În ultimul timp tot a fost solicitată tot mai des dorința ca persoanele decedate să fie incinerate, aceasta fiind o cerință manifestată foarte clar de persoanele respective încă din timpul vieții. Incinerarea nu este numaidecât o noutate, sau poate că este ceva nou doar în România, dat fiind faptul că aceasta se practică de mai bine de 17.000 de ani.
S-au găsit multe urme ale crematoriilor din cele mai vechi timpuri dar și situri arheologice în care existau urne cu cenușă a persoanelor decedate. În Grecia Antică, de exemplu, se apela deseori la incinerare, mai ales în rândul personalităților de seamă. Prin urmare, putem afirma faptul că incinerarea a fost practicată cu mult timp înainte ca lumea să arate așa cum o vedem astăzi.
Popularitatea incinerării a scăzut însă de-a lungul timpului odată cu dezvoltarea creștinismului. Mai mult decât atât, după răspândirea creștinismului această practică a dispărut aproape complet la un moment dat. Acest lucru s-a întâmplat în secolul V, atunci când incinerarea se practica doar în cazuri foarte izolate.
În vremurile actuale, în schimb, incinerarea a recăpătat o mare parte a popularității de care beneficia demult. În general, apelarea la această practică este justificată de diferite motive religioase sau chiar de dorința persoanei defuncte pe care și-a exprimat-o clar deseori în timpul vieții. Funerare Alexandru îți stă la dispoziție dacă decizi să apelezi la o astfel de metodă și îți oferă tot suportul necesar pentru o incinerare corectă.
Un alt motiv pentru care multe persoane apelează la incinerare este și faptul că aceasta presupune costuri mult mai mici decât o ceremonie de înmormântare religioasă.
Tot ce trebuie să faci este să ne contactezi iar mai apoi vom urma împreună toți pașii necesari. Vei avea însă nevoie de câteva documente precum:
- Certificat de deces;
- Certificat de îmbălsămare;
- Adeverința de incinerare;
- Certificat de depunere la capelă;
- Aviz sanitar de transport funerar;
- Autorizația de ridicare și transport al urnei cu rămășițele umane.
În ceea ce privește cenușa rezultată în urma incinerării, conform tradiției aceasta se păstrează într-o urnă specială timp de 45 de zile. În tot acest timp familia trebuie să se decidă dacă aceasta va fi depusă la domiciliu sau chiar într-un cavou, în funcție de buget dar și de dorințele persoanei decedate manifestate în timpul vieții.
Acestea fiind spuse, dacă ai nevoie de un proces de incinerare pentru o persoană decedată de curând și vrei ca acest procedeu să fie efectuat corect, de către profesioniști, atunci ar trebui să ne contactezi! Îți vom oferi cea mai bună ofertă pentru incinerare și totodată îți vom fi alături pentru a trece cât mai ușor peste acest moment dificil prin care treci.
Sună-ne iar mai apoi îți vom oferi tot suportul necesar!