Traditia spune ca nu poti merge la priveghi sau la o inmormantare fara flori. Acesta este un semn de respect si de sustinere pentru familia indurerata, iar de aceea am decis sa vorbim pe acest subiect in randurile urmatoare.

Atunci cand cumperi flori pentru a merge la un trist eveniment nu poti alege chiar orice gasesti la florarie, ci exista mai multe reguli nescrise despre care ne-am propus sa discutam in acest articol. Gestul de a oferi flori trebuie sa exprime regretul pe care il simti fata de persoana decedata, dar si fata de tristul eveniment, asa ca nu toate florile exprima acest sentiment.

Ce trebuie sa stii despre florile pe care le oferi cu ocazia unui tragic eveniment

Inca din cele mai vechi timpuri s-au oferit flori la evenimentele triste asa cum este decesul unei persoane apropiate. Iar aceasta traditie continua si in vremurile actuale.

Gestul de a oferi flori la o inmormantare este unul simbolistic, cu o importanta incarcatura emotionala, dat fiind faptul ca florile semnifica viata, fiind oferite si la evenimente mai fericite asa cum este nasterea, botezul sau casatoria.

O alta traditie ne obliga ca in cazul persoanelor care trec in nefiinta inainte de a se casatori, la inmormantare sa fie oferite multe flori iar persoana decedata sa poarte costumatia mirelui sau a miresei. In cazul acesta, florile trebuie sa aiba forma de buchet in cazul femeilor sau de concarda in cazul barbatilor.

Fiecare tip de flori semnifica diferite lucruri, asa ca trebuie alese cu multa grija pentru detalii.

Florile cele mai intalnite la ocaziile tragice sunt garoafele. Iar asta deoarece garoafele au reputatia de flori ale mortii. Sunt printre cele mai ieftine, iar acest lucru ar putea explica de asemenea prezenta lor la aproape toate inmormantarile. Culorile potrivite pentru garoafe ce urmeaza a fi oferite la o inmormantare sunt rosu si alb.

 

Nu toate persoanele aleg sa ofere garoafe, intocmai pentru ca acestea sunt considerate a fi flori ieftine. O optiune mai scumpa si de impact sunt crinii a caror simbolistica este puritatea sufletului. Astfel, pot fi folosite pentru a transmite regretul si durerea provocata de decesul unei persoane dragi.

O alta optiune de flori pentru priveghi sau inmormantare este reprezentata de gladiole. Sunt flori atragatoare care au rolul de a oferi mai multa putere si curaj familiei indurerate. Prin urmare si gestul de a oferi gladiole va fi apreciat pe masura.

Crizantemele pot fi intalnite deseori in aranjamentele florale din mai multe tari, iar asta deoarece semnifica durerea, regretul si tristetea, sentimente pe care cu totii le simtim atunci cand pierdem o persoana apropiata. Astfel, reprezinta o alta alegere potrivita in cazul unui tragic eveniment.

 

Nici trandafirii nu sunt o idee rea de flori ce pot fi oferite la o inmormantare. Cu toate acestea, este necesara alegerea unei nuante potrivita pentru o astfel de ocazie nefericita. Mai exact, recomandarea noastra este sa alegi trandafiri de o culoare inchisa sau alb.

 

O alta regula foarte importanta este sa nu oferi niciodata la o inmormantare un buchet care sa contina un numar par de flori. De asemenea, acestea ar trebui sa fie in forma lor naturala si nu ambalata.

Pentru a merge la sigur, cele mai multe persoane prefera sa achizitioneze o coroana de flori, gata pregatita pentru un eveniment tragic, stiind ca astfel nu vor incalca nici o regula. Iar Funerare Alexandru iti pune la dispozitie o gama variata de aranjamente florale cu ajutorul carora iti poti arata regretul fata de pierderea unei persoane dragi.

Aveti o intrebare?
Va rugam sa luati la cunostinta politica noastra de protectie a datelor  inainte de conversatie
Call Now Button