Numărul de persoane care aleg ca după moarte să treacă prin procedura de incinerare este tot mai mare, iar motivele sunt ușor de înțeles. Cel mai adesea, oamenii își manifestă această dorință mai ales din considerente financiară. Să nu uităm că în țări precum SUA, aproximativ 50% dintre persoanele decedate sunt incinerate. Sigur, în România procentele sunt mult mai mici, însă tendința crescătoare este mai mult decât evidentă.

Indiferent care sunt motivele ce te-au determinat să vrei să afli mai multe despre incinerare, află că ai ajuns la locul potrivit. În acest articol vom vorbi despre incinerare, așa că sigur vei descoperi multe lucruri pe care cel mai probabil că nu le știai:

Ce trebuie să știi despre procesul de incinerare?

Incinerarea se realizează folosindu-se un foc deschis, ce generează o cantitate foarte mare de căldură și evaporare. Totul se întâmplă într-un cuptor ce mai este numit deseori cameră de incinerare.

Înainte de începerea procedurii de incinerare, persoana decedată va di igienizată iar mai apoi pregătită pentru incinerare. Se îndepărtează bijuteriile, accesoriile sau diferite dispozitive medicale ce ar putea conține bacterii, pentru a se preveni astfel o explozie. Apoi, persoana decedată va fi pusă în sicriu din lemn sau într-o cutie specială din carton, sau realizată dintr-un alt material inflamabil.

În final, procesul de incinerare începe și durează aproximativ 3 ore. Totuși, în anumite condiții, timpul pe care familia îndurerată trebuie să-l aștepte poate fi mai îndelungat, deoarece prelucrarea cenușii este un procedeu care, de asemenea, durează.

În urma arderii, rezultă o pastă altă ce necesită o prelucrare în urma căreia poate fi transformată în cenușă. Cenușa este pusă într-o urnă funerară, iar mai apoi este oferită familiei.

Care sunt documentele necesare pentru incinerare

Pentru că birocrația nu putea lipsi nici din acest proces de incinerare, sunt necesare mai multe documente:

  • certificat de deces;
  • certificat de îmbălsămare;
  • adeverință de incinerare;
  • aviz sanitar de transport doar unde este cazul.

Odată obținute aceste documente, poate fi realizată incinerarea propriu-zisă. Iar după cum bine probabil ați dedus asta deja, membrii familiei pot participa la procedura de incinerare, atât timp cât își doresc să facă asta.

Păstrarea cenușii rezultate după incinerare

În final, să vorbim puțin și despre păstrarea cenușii după incinerare. Ei bine, cel mai adesea, majoritatea persoanelor aleg să folosească urne funerare pentru depozitarea cenușii. Există o mulțime de modele, așa că fiecare persoană poate alege urna funerară în funcție de propriul gust și buget. Dar, sunt și persoane care își manifestă dorința de a le fi împrăștiată cenușa în anumite locuri, așa cum este un râu sau într-un loc mult îndrăgit de persoana decedată.

Mai există și bijuterii funerare, ce includ cenușa persoanei decedate în pandantive sau în alte accesorii asemănătoare.

Acesta a fost, așadar, articolul nostru despre incinerarea persoanelor decedate. Dacă sunteți în căutarea unui pachet de servicii funerare pentru incinerare atunci ne poți contacta telefonic la numărul 0720 822 853. Pachetul nostru include sicriul, serviciile necesare pentru incinerare dar și pachetul necesar slujbei de incinerare.

 

 

Aveti o intrebare?
Va rugam sa luati la cunostinta politica noastra de protectie a datelor  inainte de conversatie
Call Now Button